PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Merilin
Abikokk
2008-03-25 20:23:20
Adonay:
Ma olen ka täiesti maisitärklise peale üle läinud, ka kisselli tegin sellega viimati. Oluliselt ohutum, just nagu Pille ütles.
Sama siin, olen ka jäädavalt kartulitärklise maisitärklise vastu vahetanud. Põhjused ka samad :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-25 20:24:12
Qsti:
Põhjus selles, et ma ei salli neid ülejäävaid munakollaseid, millele ma pean ilmtingimata välja otsima-mõtlema retsepti, kus need ära kasutada ja sealt edasi läheb asi juba liialdustesse. Seda vähemalt kaalujälgimise koha pealt. See selleks, andke mulle mõni hea idee, kus need kollased ära kasutada ja teen kasvõi homme Pavlova valmis.
Qsti - Nami-namis saad otsingust valida "munakollased" ja siis liigi - seal hunnikus ideid munakollaste kasutamiseks. Aga on ju hulgaliselt maitsvaid, klassikalisi desserte, kus vaid munakollaseid vaja - tiramisu, pasteis de nata kreemikoogid, brüleekreem, jne jne :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Qsti
Abikokk
2008-03-25 21:02:38
Pille:
Qsti:
Põhjus selles, et ma ei salli neid ülejäävaid munakollaseid, millele ma pean ilmtingimata välja otsima-mõtlema retsepti, kus need ära kasutada ja sealt edasi läheb asi juba liialdustesse. Seda vähemalt kaalujälgimise koha pealt. See selleks, andke mulle mõni hea idee, kus need kollased ära kasutada ja teen kasvõi homme Pavlova valmis.
Aga on ju hulgaliselt maitsvaid, klassikalisi desserte, kus vaid munakollaseid vaja - tiramisu, pasteis de nata kreemikoogid, brüleekreem, jne jne :)
Vot-vot, siin see komistuskivi mu jaoks ongi, et nendest munakollastest saab igasugu häid asju teha, lisaks siis heale Pavlovale ja pealegi veel samal ajal. :P
Zapxpxau
Abikokk
2008-03-25 21:18:29
Kui ei soovi korraga teha kahte magusrooga, siis võid ju teha ennem ära munakollase desserdi, munavalged niikauaks karpi ja sügavkülma. Munavalged säilivad sügavkülmas hästi, munakollased aga mitte. Ja siis paar päeva hiljem teed munavalgekoogi. Aga võib ka lihtsalt omletti teha..

Zap*

Bloodflower
Kokaõpilane
2008-03-25 21:29:38
Okei, valmis, pildistatud, maitstud. Nagu ennegi mainisin, tegin ma pmst. täpselt siinse retsepti järgi (Nigella variant). Vahustasin munavalget, lisasin suhkru (ja viimase satsiga ka tärklise), valasin vahu köögipaberile, ahi 170C, keerasin kohe 140 C peale, tund aega ahjus. Siis jahtuma. Maisitärklise asemel kasutasin vaid kartulitärklist. Peale panin vahukoort, millele oleks võinud veelgi vähem suhkrut lisada, kui aus olla. Marjadeks on kompotikirsid- tahtsin ruttu asja ära proovida, mitte oodata millal mul uus tuhin peale tuleb :D Kook tuli väga magus ja keskelt meenutas tõesti vahukommi. Aga mul jäi kas vahukoor veidi liiga vedelaks või oli asi kirssides, mis on rasked ja "märjad", sest need vajusid kuidagi sinna koogi sisse ja segunesid selle pehme osaga mingil määral. Kook tuli ka selle tõttu suht selline "lagunev" keskelt. Eriti kena see ka muidugi ei ole (kirsivedelikku tilkus algul kogemata, siis arvasin, et teen asja ilusamaks ja tilgutan kunstiliselt juurde. Niipalju siis sellest :D ) Aga selline ta siis tuli: Natuke piinlik isegi. Aga mees ja laps olid täitsa rahul :rolleyes:
Enely100
Abikokk
2008-03-25 21:48:45
tegin ka nigella variandi järgi... esimene katsetus siis... söön esimest tükki ka... tegin ka selle 170/140 järgi ja tunnike... ning minu jaoks jäi ikka liiga pruun.. nats liialt magus ka mu jaoks... kaunistasin siis viinamarjadega... maitsen veel homme hommik ka, kui seisnud on.. ja ehk suudan homme isegi pildi lisada :P
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-25 22:31:21
Enely100:
tegin ka nigella variandi järgi... esimene katsetus siis... söön esimest tükki ka... tegin ka selle 170/140 järgi ja tunnike... ning minu jaoks jäi ikka liiga pruun.. nats liialt magus ka mu jaoks... kaunistasin siis viinamarjadega... maitsen veel homme hommik ka, kui seisnud on.. ja ehk suudan homme isegi pildi lisada :P
MMmm. Liiga magus. Ma vaatan, et ekspertkokk Thredahlia pani 4 munavalge kohta 200 grammi suhkrut, ehk siis viiendiku võrra vähem. Äkki tasub katsetamist? Üldiselt on nii, et briti retseptid on magusamad, kui meie omad (ja USA omad omakorda veelgi magusamad, kui briti omad). Ja temperatuuri võime vist ka veel madalamaks lasta? 150/120? (kusjuures minu ahi püsib kaua soe. Mul on kontrolltermomeeter ahjus ja väga tihti pean ahjuust laiali hoidma, kui vaja temperatuuri alandada. Muidu ei paista see kraad väga muutuvat, keeraku ma kuumust alla või mitte... Qsti, ma ei saanud esimese hooga Su munakollasemurele pihta, vabandan :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kajakas
Abikokk
2008-03-26 09:33:40
Pille, Qstil on sama mure, mis minul. ET brüleekreem maitseb hästi ju küll, aga lisakilosid ei tahaks. Onju Qsti :D

proua söögisõltlane

Enely100
Abikokk
2008-03-26 10:44:12
niih... kook on nüüd terve öö külmkapis olnud... tõesti on vahukoor koogiga kuidagi üheks muutunud.. ja külm vahukoor ning külmad viinamarjad nats tasandavad seda magusat maitset... seega täna on asjast parem arvamus..
Marit
Abikokk
2008-03-26 11:54:28
mul on ka ema viimasel ajal tihti pavlova kooki teinud, jagan siis tema kogemusi selles, retsept on siis umbes sama mis nigella omagi, kuigi tavalise suhkru asemel kasutati tuhksuhkrut ja maisitärklise asemel kartulitärklist ja vahukoore asemel, vahustatvat vanillikastet, see sobis minu arust väga hästi, arvan, et vahukoorega tuleks veits rammusam, ja peale oleme proovinud igasuguseid marju, isiklikult meeldivad kirsid ja kiivid kõige rohkem. minu meelest on pavlova jube hea, ühest tükist ei piisa kunagi, kohe tahaks teist ka, ja eriti hea on see vahukommitaoline osa, ülihea kook!

Magusad fotod

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>